Květen 2012

Rýžový nákyp

31. května 2012 v 10:37 | Mrs. Inspiration |  recepty

13 š sójového mléka, 4 š rýže natural, 1 1/2 š rozinek, 1/2 čl soli, 2 pl vanilky, 2 pl přírodního cukru

Propláchnutou rýži uvaříme v sójovém mléku se solí. Před koncem varu přidáme rozinky, vanilku a cukr. Necháme vychladnout.
Krém: 2 větší banány, 1 š drceného tofu, 2 pl přírodního cukru, 3 pl oleje, 1 citron (nastrouhaná kůra i šťáva)
Rozmixujeme do pěny a smícháme s vychladlou rýží.
olej na vymaštění plechu, strouhanka na vysypání plechu, 3-5 š vypeckovaných meruněk nebo švestek (nebo směs), 1 1/2 pl rostlinného tuku
Na vymaštěný a vysypaný plech dáme polovinu rýžové směsi, na ni rozložíme ovoce a zakončíme druhou polovinou rýžové směsi. Navrch položíme plátky rostlinného tuku a v přikrytém plechu pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Před koncem pečení plech odkryjeme, aby se povrch upekl do křupava. Při podávání můžeme nákyp polít ovocnou šťávou.
Podobně můžeme připravit i ovesný nákyp (z ovesných vloček) s ovocem.


mňam, mňam a ještě jednou mňam... jedna z mých nejoblíbenějších snídaní Líbající

argh... nasrat!!!

31. května 2012 v 8:30 | Mrs. Inspiration |  Jídelníčky
ale nebojte se, neděje se nic děsivého... jenom jsem přišla do školy na 8, když máme na 9 S vyplazeným jazykem
tak jsem si aspoň skočila do knihovny na net. horší je, že kdybych to byla bývala věděla předem,. mohla jsem ještě sladce chrupkat. vzpomínáte na můj nový o TROCHU lepší mobil? Smějící se no tak já jsem si tam stáhla několik her, na kterých jsem nyní naprosto závislá. dopadlo to tak, že jsem dneska šla spát ve 2 hodiny ráno. pro hubnutí naprostá katastrofa. ale když já tam mám tu super hru!!!! Úžasný
můj přítel teď maturuje, tak mu prosím držte palečky. večer top asi půjdeme stylově alkoholově oslavit. ale všeho s mírou Mrkající

jídelák 30.5.:

jídlo:
sn bílý jogurt, 4 ovesné sušenky
sv čokoládový croissant
ob zeleninová polévka, hovězí maso s houskovým knedlíkem a houbovou omáčkou
sv frappé
v pár minikoblížků (bohužel jsem neodolala Šlápnul vedle), miska zeleniny

pití:
voda, zelený čaj

sport:
dřepy a výpady

holky moje, vím, že to není nijak zvlášť ideální, ale snažím se a je pro mě vůbec úspěch, že se nepřežírám. časem až si budu trochu víc věřit snad jídelníčky zlepším

amsw sucks bones, beautiful, cute, fashion, girl

right here, right now

30. května 2012 v 13:47 | Mrs. Inspiration |  Jídelníčky
žít přítomností. tady a teď. soustředit se na své nitro, zapomenout na svět kolem a dýchat.
věčný klid toužím mít....
holky, zjišťuju, že když se celkově sklidním, jde mi optimismus a stravování mnohem lépe. nemusím se stresovat kaloriemi, protože po chvilce zjistím, že už nemám ani hlad. všechno jde svou přirozennou cestou...

jídelníček 29.5.:

jídlo:
sn kuskus s ovocem
sv 3 cereální sušenky
ob bramborová polévka, zeleninové rizoto s kuřecím masem, zelný salát
v ledový salát s tuňákem, cherry rajčaty, šunkou a sýrem (Líbající mňam)

pití:
voda, zelený čaj, kefír z tibetské houby

sport:
kliky (no dobře no... tomu neříkám sport S vyplazeným jazykem, chtěla jsem jít na port de bras, ale musela jsem se učit bižolu, ve čtvrtek napravím 2 hodinami hip-hopu a dneska si dám nějaké výpady a dřepy na brigádě ve stánku Mrkající)

wecandanceuntilwedie: (via peace4love)

mobil v bazénku ale jinak super život =D

29. května 2012 v 8:38 | Mrs. Inspiration |  me
no tak mi umřel mobil. moje milovaná Nokia Xpress music Plačící
běžela jsem včera v bouřce do školy a natekla do něj voda. fénovala jsem ho, měla jsem ho celý rozebraný, ale nic nepomohlo. tatík se nade mnou naštěstí smiloval a ZAPŮJČIL mi záložní mobil. taky Nokii a ještě lepší než tu, co jsem měla, ale citový vztah k mobilu je citový vztah. navíc s tím novým moc neumím, jsem tvyklá na jiné ovládání.
víkend byl naprosto parádní, spala jsem u přítele v pátek i sobotu. we were making a lot of love Mrkající
miluju ho a mám pocit, že nás tenhle víkend ještě víc spojil. bylo to úplně jako v ráji. zítra dodám jídelníček a už se těším jak si počtu na vašich článcích. have a nice day

takhle vypadají 2 kočičky mého přítele. Kobliha a Baletka Líbající k pomuchlání

25.5.

25. května 2012 v 15:23 | Mrs. Inspiration
ráno to byl ,,trochu" frmol, tak jsem nestihla nic napsat. dneska budu spát u přítele, strašně se na to těším, protože je mi už strašně smutno z toho, jak se tak málo vidíme skrz jeho přípravu na maturitu. postavíme asi stan, koupila jsem litr Rulandského šedého, podíváme se na nějaký ten lehce erotický film, dáme si olivy a dostaneme se do té správné nálady Mrkající jak já se těším Smějící se

dnešek zatím:
sn oříškový jogurt, 4 Bebe sušenky
sv jablko
ob fazolová polévka, rybí filé v sýrové omáčce s bramborami
sv 2 zákusky (pařížský rohlíček a ovocný mini dortík) - za tohle se nestydím, chtěla jsem si zpříjemnit odpoledne a strávit čas s kamarádkou
v 2 plátky celozrnného chleba s pařížským salátem, olivy, polovina hermelínu, půl litru vína Mlčící

pití:
voda, zelený čaj a ještě bude to vínko

sport:
bodystyling (moje lekce)

tak za chvilku vyrazím předcvičovat. přeji vám nádherný víkend a zítra ráno zase napíšu Usmívající se


zítra

24.5.

25. května 2012 v 8:43 | Mrs. Inspiration
bohužel nemám moc času na rozepisování, za chvíli mi začíná škola, tak aspoň zhrnu včerejšek

jídlo:
sn bílý jogurt, 5 ovesných sušenek
sv 2 rýžové chlebíčky s jogurtovou polevou
ob bramborová polévka, krůtí plátek s rýží, okurkový salát
sv opět 2 rýžové chlebíčky
v 2 celozrnné housky s Lučinou, cherry rajčata

pití:
voda, nápoj z mladého ječmene, kefír z tibetské houby

sport:
dance aerobic (moje lekce) + MTV dance


Scarlett Johannson

24. května 2012 v 16:21 | Mrs. Inspiration |  Thinspiration















Tibetská houba - kefírová kultura

24. května 2012 v 14:55 | Mrs. Inspiration |  recepty
Tibetská houba vám umožní si v klidu a pohodlí vašeho domova připravit kefírový nápoj, který má blahodárné účinky na lidský organismus. Nápoj z Tibetské houby chutná trochu jako zákys nebo podmáslí.

Kefírová kultura

Tibetská houbaKefírová kultura pochází z kavkazských hor a její stáří se odhaduje na 5000 let. Podle staré kavkazské legendy daroval kefír pravoslavným kněžím Alláhův prorok Mohamed. Věřilo se, že pokud se tohoto pokladu zmocní nějaký cizinec, ztratí svoji moc a sílu. "Houba" byla tedy pečlivě střežena před cizinci a kefírová kultura byla předávána z generace na generaci jako součást kmenového bohatství.
Cizinci občas dostali hotový nápoj ochutnat, ale jeho původ a postup výroby se přísně střežil. V 19. století se o kefírovou kulturu začali zajímat ruští lékaři, a tím také došlo k prvnímu publikování knih na toto téma.
Obyvatelé Kavkazu používali kefír jako prostředek k uchování kozího, koňského nebo kravského mléka. Neměli ledničky a toto byl jediný způsob, jak uchránit mléko před znehodnocením. Mléko uchovávali spolu s kefírovými kulturami v kožených vacích a mimo jiné díky pozitivním účinkům kefírových kultur na lidský organismus se dožívali extrémně vysokého věku.
Kefírový nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organismus. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimuluje imunitní systém. Díky faktu, že se mléčný kefír živí laktózou z mléka, mohou ho konzumovat i osoby, které jsou na tuto látku alergické.

Blahodárné účinky

Tibetská houba obsahuje následující uzdravující síly:
  1. reguluje obranné látky organismu
  2. uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
  3. uzdravuje slinivku, játra a slezinu
  4. uzdravuje žlučník, střeva, dvanácterník a hojí vředy
  5. uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
  6. houba vyvíjí antibiotika a hojí záněty organizmu
  7. reguluje tlak krve
  8. zadržuje metastázy a brzdí jejich vývoj
  9. zabraňuje rychlému stárnutí
  10. zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem

Příprava a léčebná kůra

Dvě polévkové lžíce Tibetské houby se přelijí asi 1/4 litrem nesvařeného mléka (postačující množství pro jednu osobu). Po 24 hodinách důkladně a opatrně zamícháme dřevenou nebo plastovou lžící. Pak scedíme přes plastový cedník. Houbu, která zůstane na cedníku, propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme zpět do vypláchnuté sklenice. Opět přelijeme nesvařeným mlékem. Ve sklenici přikryté mulem, gázou nebo papírovým ubrouskem necháme odstát 24 hodin, při pokojové teplotě. To provádíme po dobu 20 dnů.
Mléko pijeme každý večer před spaním. Po vypití už nic nejíme. Nevynecháme žádný den. Po 20 dnech učiníme desetidenní přestávku. Kůra se musí opakovat tak dlouho, dokud se nedostaví zřetelné a zřejmé zlepšení zdravotního stavu. Dbejte na to, aby houba byla vždy zalita mlékem, jinak zčerná a ztrácí po 25 dnech zdravotní účinky. Během desetidenní přestávky je třeba houbu čistit a zalévat čerstvým mlékem. Houba se nesmí dostat do styku s kovem. Zdravá houba se po 17 dnech zdvojnásobí. Pak lze množství dělit na polovinu a darovat jiným lidem. Prosím, nevyhazujte rozmnoženou část houby, ale darujte ji dalším lidem, protože je to opravdu vzácná houba.
Houbu je nutné dobře proplachovat pod tekoucí vodou (nebát se na ni chytnout rukou). Při špatném proplachování se začne na houbě vytvářet sliz! Pokud máte již na houbě sliz, takovéto mléko nedoporučuji pít. Mohlo by dojít k bolesti břicha, popř. k průjmu. Mléko začnete pít až houbu zbavíte slizu. Tibetská houba se může také bez problémů mrazit. Přechovávání ve sklenici je zbytečně pracné a houba se může zkazit, když se denně neproplachuje.

naprosto vás chápu, když jsem to slyšela poprvé a mamka to přinesla domů z práce, byla jsem taky trochu vyjevená. v životě jsem o tom neslyšela, ale je to neuvěřitelný. pociťuju mnohem víc pozitivní energie a ta houba se po čase začne sama množit!!! fakt dobrej kefír! Mrkající


23.5.

24. května 2012 v 14:22 | Mrs. Inspiration |  Jídelníčky
život už zase začíná být docela fajn. až na písemku z matiky, kterou jsem docela dojebala, se všechno daří. mám takový ten ,,už to zvládám" pocit ohledně jídla, což je strašně super Usmívající se když jsem přišla včera večer domů z brigády, neměla jsem chuť se přejíst, prostě pohoda. dneska jsem vzala záskok na cvičení dance aerobicu, takže budou ještě nějaký peníze. pohoda Úžasný

včerejšek:

jídlo:
sn rohlík, Lučina, 1/4 hermelínu
sv 1/2 tvarohového koláče
ob kuřecí vývar, makový závin
v jablko, miska zeleniny¨

pití:
voda, zelený čaj, jahodový koktejl, kefír z tibetské houby (vysvětlím později Smějící se)


port de bras

22. května 2012 v 15:59 | Mrs. Inspiration |  sport
Port De Bras je cvičení pro každého, koho neláká aerobic nebo zumba, pro které je typická moderní hudba. Port De Bras vychází z klasického tance a baletu, proto si na své přijdou zejména ti, kteří chtějí u cvičení vypadat elegantně.
Port de Bras je cvičení z řady Body and Mind, které vede k uvolnění mysli i těla. Cvičební hodina se obvykle skládá z aktivní části - cvičení s prvky tance, klasického posilování a nakonec následuje relaxační část.

Vznik Port De Bras

Port De Bras vytvořili v Rusku roce 2006 ruský choreograf Vladimir Snezhik a španělský fitnes trenér Julio Dieguez Papi. Oba patří ve svých oborech ke špičce, a tak na sebe úspěch Port De Bras nenechal dlouho čekat. Lekce v posledních letech dorazily i do Česka a pomalu se dostávají mezi nabídku většiny sportcenter. Por De Bras mohou učit jen lektoři, kteří absolvovali speciální oficiální seminář.

Cvičení vhodné na záda

Port de Bras je vhodné pro všechny, kdo chtějí procvičit správné držení těla a posílit záda. Správný postoj je základ všech cviků Port De Bras. Při posilování se klade důraz zejména na břicho, což je pro správné držení těla ideální.

Příjemná hudba

Při cvičení je důležitá také relaxace a navození příjemné atmosféry. Tomu pomáhá výběr hudby, která je pro Port De Bras velice důležitá. Není pouhou kulisou, ale jelikož se jedná o cvičení s tanečními prvky, určuje tempo cviků a celou atmosféru lekce.
Při hodinách pracují hlavně ramena a paže - většina cviků je doprovázena ladným pohybem rukou. Z baletu si Port De Bras vzalo základy - dojde tedy například i na polodřep demi-plié. Hodin se však nemusí nikdo bát - žádná taneční průprava není potřeba, cviky zvládne k


já tohle cvičení objevila asi tak 3 roky zpět a musím říct, že na protažení a zklidnění mysli je to geniální. záleží samozřejmě na lektorovi, ale já jsem měla obrovské štěstí. podmanivá neotřelá hudba a ladné pohyby vás přivádí do euforických stavů. zrovna dneska na to jdu k nám do školy ve vesnici, vede to má známá a nemůžu si to vychválit ;)


aždý.



kuskus se zeleninou

22. května 2012 v 15:43 | Mrs. Inspiration |  recepty
Kuskus (Couscous) je marocké lidové jídlo. Kuskus je tvrdozrnná pšenice zpracovaná do drobných kuliček, nejčastěji se vyrábí z bílé pšenice zbavené obalových vrstev, takže přichází o řadu vitaminů, minerálů a o vlákninu. Proto je lepší celozrnný kuskus, který si všechny tyto prvky zachovává, navíc pokud ho koupíte v bio kvalitě, uděláte pro zdraví to nejlepší.

Bio celozrnný kuskus je vyrobený z ekologicky pěstované tvrdé pšenice, která se nejdříve zpracovává na krupicí a dále je pak formována do kuliček, které se napařují a vysušují. Jak už bylo řečeno, celozrnný kuskus se vyrábí z celých zrn, proto obsahuje spoustu cenných látek obsažených právě v obalových vrstvách zrna a také vlákninu.

Kuskus je variantou rýže nebo těstovin, používá se jako příloha k masu nebo k zeleninovým pokrmům, k omáčkám. Hodí se do ovocných i zeleninových salátů, dá se připravit na sladko jako moučník, lze ho konzumovat teplý i studený.

Základní příprava celozrnného kuskusu
Kuskus vložte do mísy a zalijte vařící vodou v poměru 1:2. Jemně pročechrejte vidličkou a nechejte 10 minut odpočinout pod pokličkou. Takto připravený kuskus můžete dále upravovat opékáním, marinováním, dušením, zapékáním a podobně.

Kuskus se zeleninou
250 g celozrnného kuskusu, 100 g uvařené cizrny, 200 g seitanu, 3 nakrájené cibule, 2 papriky, 2 cukety, 1 lilek, 2 rajčata, 2 mrkve, 4 petrželové natě, 3 utřené stroužky česneku, pepř, curry, kmín, bobkový list, tymián, olivový olej, sójová omáčka, sůl
Kuskus připravte podle základního receptu, očištěnou zeleninu pokrájejte na velké kousky. Cibuli a mrkev osmahněte na olivovém oleji a přidejte vodu, petrželku a koření, deset minut duste, pak přidejte papriku a lilek a o něco později také cukety a rajčata. Mezitím opečte kousky seitanu na troše oleje a ochuťte sójovou omáčkou, přidejte cizrnu a chvíli duste. Servírujte s kuskusem.



Jak zabránit nočním nájezdům na ledničku

22. května 2012 v 15:33 | Mrs. Inspiration |  o ppp
Proč celý den nemáte hlad a večer se už nemůžete udržet, hlady šílení otevíráte ledničku a cpete do sebe co se dá? Jak se v noci zbavit neodbytné chuti k jídlu?
Prvním pravidlem je sníst denně šest až sedm porcí jídla. Pokud jíme častěji a menší porce, pomáhá to zrychlovat náš metabolismus, a rychleji tedy spalujeme a hubneme.
Pokud jíme pouze tři až pět porcí za den, tělo je ve stresu a zapíná šetřící cestu metabolismu, hubnutí se tím zpomaluje.
Zároveň to, že stále něco jíte, vás natolik zasytí, že to zabrání pocitům hladu večer.

Jezte dostatek vlákniny

Vláknina nás zasytí, zvětší objem žaludku a ten vyšle rychleji signál do centra sytosti o tom, že jsme již najedení.
Zároveň zrychlí peristaltiku tlustého střeva, chodíme pravidelně na záchod, netrpíme zácpou.
Vláknina zároveň pohlcuje toxiny v tlustém střeve a brání tak vzniku střevních zánětů, možné přeměny buněk v rakovinotvorné, a tím i posiluje imunitu.
Dbejte na to, aby bylo v jídelníčku dostatečné množství bílkovin.
Bílkoviny je možno získat např. z masa, nejlépe krůtího, kuřecího, ryby, méně vhodné je hovězí nebo vepřové.
Vhodným zdrojem bílkovin jsou například tvarohy ( sladký tvaroh, cottage sýr, běžné vaničky tvarohu), tofu sýr, fazole.
Dostatečné množství bílkovin v jídelníčku pomáhá uvolňovat tuky z tukových zásob v buňce.
Zároveň mají bílkoviny vysokou sytící schopnost, pokud si je dáme navečer, jistě nebudeme trpět takovými pocity hladu, jako kdybychom si dali něco sladkého či zeleninu.

Jezte hodně mléčných výrobků

Lidé, kteří snědí alespoň pět porcí mléčných výrobků za den, nemají potíže s udržením váhy.
Poslední porce by měla být v 19 hod a to ne větší než 800 kJ. Pokud budeme v tuto hodinu jíst porce větší, nezabráníme tomu, aby si tělo něco z přijaté energie neuložilo do tuku.


Podle své možnosti cvičte a využívejte každou příležitost k aktivitě.
Cvičení zvyšuje vyplavování endorfinu do těla, a tím navozuje pocit štěstí, uvolnění a spokojenosti.
Další radou je najít si náhradní aktivitu pro své potěšení.
Někoho těší, napuštěná vana s příjemným olejíčkem, nyní relaxuje při čtení knihy či poslouchání hudby.Zkuste si naprogramovat jinou relaxační aktivitu než přejedení se.
Důležité je si svůj problém pojmenovat. Pojmenovaný problém je daleko jednodušeji řešitelný.
Přejídám se ze samoty? Stačí si někdy pouze říci: " Ano, samota je pro mě těžká, budu dělat vše pro to, abych tento svůj problém vyřešila".
Přejídám se kvůli stresu z práce? Není tedy vhodné uvažovat o změně? Je tato práce opravdu pro mě a mé zdraví přínosná?

Požádejte o pomoc okolí

Víte, že není ve vašich silách odolat, když před vámi ujídají brambůrky či pijí víno.
Vědomě se omezovat je opravdu velmi těžké. Pravděpodobnost, že selžu, když přede mnou leží jídlo, je velká.
Zkuste tedy rodinu požádat o to, aby před vámi nejedli či po určitou dobu přestali kupovat potraviny, které vás tak lákají, přitom ale nesvědčí vaší hmotnosti.
Napijte se malého množství mléka. Pokud již není jiná cesta než něco sníst, volte tedy to méně nebezpečné.
Mějte např. pro tuto příležitost v lednici hlávkový salát, plátek šunky či v noci zkuste vypít jedno deci teplého mléka.
To udělá mikrofilm na stěně žaludku, zklidní ji, a vy můžete pokračovat ve spánku.

Jak pomůže farmacie?

Při nočním přejídání je vhodná konzumace vlákniny. Nejde o pravý lék, je to potravinový doplněk, ale může udělat divy.
Zasytí, zrychlí peristaltiku tlustého střeva, zabrání zácpám, pohlcuje toxiny, které mají tendenci podněcovat střevní záněty a přeměnu zdravých buněk v rakovinotvorné.
Tím zároveň zvyšuje i imunitu. Blokátory protonové pumpy či H2 receptorů - blokují sekreci žaludečních štáv a tím zamezují podráždění žaludeční stěny.
Podráždění žaludeční stěny a tendence ke vzniku vředů či zánětů sliznice v nás může vyvolávat nepříjemné bolestivé pocity v oblasti žaludku až vlčí hlad.
Sibutramin je látka, která je obsažena v lécích pouze na lékařský předpis. Je to látka, která blokuje centrum sytosti a tím zamezí nadměrnému jedení.


plavky

22. května 2012 v 15:13 | Mrs. Inspiration |  Thinspiration








šikana ve škole

22. května 2012 v 14:51 | Mrs. Inspiration |  me
chtěla bych se s vámi podělit o něco, co už mě trápí hodně dlouho a ráda bych znaůa váš názor na tuto věc a zda s tím máte nějaké zkušennosti.
máme strašného třídního učitele, bohužel je to učitel matematiky a fyziky a dost se po nás vozí v tom smyslu, že nám neustále sráží sebevědomí a chová se dost podle toho, jak se vyspí. třeba dnes si přinesl přímo na hodinu papírek a hned ve dveřích nám oznámil, že si na něj bude zapisovat jména lidí, co¨nejsou připraveni na hodinu a dostanou pětky. jako já s matikou dost zápasím, ale neřekla bych, že jsem se na ni úplně vyflákla. to vůbec!!! doučuje mě spolužák a dávám pozor v hodinách, jenom mi to prostě leze špatně do hlavy.
a tenhle zamindrákovanej kokot nemá nic lepšího na práci než mě ještě vís stresovat poznámkama, že pro mě bude konec roku asi hodně krušný, když se VŮBEC neučím. kokot jeden!!!
naši už si na něj chtěli několikrát stěžovat, jenže tady je problém v tom, že ředitel to podle mě řešit nebude, protože je to jeho oblíbenec a správce školní sítě. on si zase na oplátku buzeruje žáky a ukájí si na nás své ¨pošramocené sebevědomí. ještě se bojím, že kdybych ho kritizovala, tak by mě potopil úplně. přijdu si v tomhle dost zoufalá, už abych byla z gymplu pryč =(

to má být ironie =P

optimistka non plus ultra ;)

22. května 2012 v 14:29 | Mrs. Inspiration |  Jídelníčky
některé věci v životě jsou záhada. třeba když se ráno probudítě po probrečené noci a zničeho nic vás zachvátí pocit, že odteď už se bude všechno obracet jenom k lepšímu. nepopsatelná víra v zázrak či konečné vyústění dlouhodobého trápení?
pořád je tu svět plný modelek a vyhublých spolužaček, kterým závidím jejich dovednost vlést se do oblečení XS, ale co by mi zbylo, kdybych strávila celý život jenom chtěním být něčím, co mi nebude nikdy dáno. protože moje genetika je porostě trochu jinde. ano, budu krásná žena s křivkami a svaly místo tuku, ale nebudu stroj potažený kůží, který donekonečna počítá kalorickou hodnotu jednoho jablka.
je pravda že mluvím každý den jinak, ale doufám, že pochopíte, že tato touha by měla zvítězit nade vším.

dnešní jídelák:

jídlo:
sn ovocný salát
sv nízkotučný meruňkový kefír
ob menu ve vegetariánské restauraci
sv latté machiato
v -

pití:
voda. nápoj z mladého ječmene

sport:
port de bras ;)


BINGE!BINGE!BINGE!

21. května 2012 v 13:25 | Mrs.Inspiration |  Jídelníčky
ten pocit, kdy stojíte u pokladny v řadě, na pultu všechny ty čoklády, koblihy a chipsy... tak vnitřně smířené s tím, co přijde. v tu chvíli už je to prohraný boj...

je to hnus a já do toho zase spadla plnou vahou. nekontrolovatelně jsem zasrala svoje tělo všema kalorickýma pochutinama, co jsem v sámošce v záchvatu sehnala. fuj!!!!!
a ráno se probouzet s nafouklým břichem, zničená, smutná...

dneska si dávám půst, zatím to zvládám dobře. měla jsem jednu cigaretku a asi ještě nějaká bude.
nemá se hladovět, moc dobře to vím, ale po tom, co jsem provedla svému tělu to beru jako nejschůdnější možnost. zítra si dám ještě ovocný den, takže si dám asi tak 3-4 jablka a potom už zase pravidelný režim.
je mi nablití z toho, jak je venku vedro, všichni si chodí v šortkách a mini sukních, jenom já se peču v dlouhých riflích, které mi jediné jakž takž neku*ví postavu. nesnáším to, jak vypadám. nedokážu si už ani pochválit úsměv. a moje mamka nosí oblečení, do kterého se nevlezu. jak je život hnusný... Plačící

aspoň jedna pozitivní zpráva: dostala jsem to!!! takže mimčo zatím nebude Mrkající

Espero que no estoy embarazada =O

17. května 2012 v 15:30 | Mrs. Inspiration |  Jídelníčky
navzdory totální depce jsem dnešní den totálně prochlámala, zpívali jsme si s kamarádou celé zsv písničku Call me maybe, která už mi leze pěkně na mozek a učitel nám řekl, že nám pop vygumoval mozek... Smějící se
no to ta příjemná část. mám takový ,,menší" problém, mám strach, jestli nejsem těhotná Zamračený nepřijde mi normální, že nemůžu dopnout kalhoty, co mi ještě před týdnem byly a to jsem neměla žádný velký záchvat. no všechno se dozvím v sobotu, každopádně jsem tak vyděšená, že už si bez kondomu ani neškrtnu Mrkající
dneska jsme měli mít ve špánině 5minutové povídání o nějaké nemoci, tak jsem si (nevím proč) vybrala bulimii, asi mi přišlo vtipné o tom mluvit tak rádoby obecně avšak s velkou zasvěceností, aniž by ostatní tušily že je to můj denní chleba nebo aspoň zápas.
momentálně mám děsivou chuť jít si koupit do obchodu milku a celou jí sníst. abych to uvedla na pravou míru... já na tu čokoládu nemám vůbec chuť, je to prostě jenom návyk. no já myslím, že mi některé z vás porozumí. bohužel mám s sebou asi 30 kč, takže je to tím těžší, ale já to NEUDĚLÁM!!!
jiínak jsem si přestala nosit peníze ven z domu, protože potom, když přijdou záchvatovité myšlenky, znemožňuje mi to jednat. no škoda, že doma je všechno jídlo dostupné.
jak jsem včera psala ty poznámky okolí, tak dneska se mamka vyznamenala, když mi řekla, že mi to ohromně sluší. vysvětlím: mám na sobě tuniku, která zakrývá všechny špeky, takže se ani nedivím a vnitřně jsem se urazila. ať už tyhle životní sračky proboha skončí, já se chci taky chvilku zaobírat něčím jiným!!!
včera jsem byla na brigádě a v sobotu půjdu zase. moc mě to baví, nemám čas myslet na problémy Usmívající se
teď půjdu k babičce, na cvičení a potom bychom měli jít s přítelem a jeho kamarády do hospody. no že bych se cítila na nějakou socializaci, to se moc říct nedá, ale třeba mi to nakonec zvedne náladu. uvidíme...

včerejší jídelák

jídlo:
sn 2 lívance, ovocný salát
sv acidofilní mléko¨
ob špenát, bramborové knedlíky
v pár minikoblížků (tak to uznávám, že jsem si mohla odpustit), krabička zeleniny

pití:
voda, 2 kávy s mlékem

sport bohužel nebyl

Mořské řasy

16. května 2012 v 12:34 | Mrs. Inspiration |  recepty


Mořské řasy patří mezi nejvýživnější potravinu na světě. Třebaže ji většina suchozemských národů ještě stále dostatečně neocenila, i u nich získává větší a větší popularitu. Mořské řasy jsou bohaté na mnoho vitaminů (A, B1, B2, B12 a C), minerálů (vápník, jod, zinek, hořčík, železo, chrom, sodík. Obzvláště vápník přímo omračuje hodnotami mnohonásobně převyšujícími tolik propagované mléko, vynikají množstvím vlákniny, ale také velmi širokým spektrem chutí.
Hodí se do salátů, omelet, polévek, pomazánek i jako součást mnoha hlavních jídel. Zelenina z moří a oceánů působí na organismus zásadotvorně, jinými slovy napomáhá v těle udržovat křehkou acidobazickou rovnováhu narušovanou nadměrnou spotřebou kyselinotvorných potravin (maso, mléko a mléčné výrobky, cukr a cukrářské výrobky apod.). Řasy jsou dostupné v sušené formě v mnoha variantách od vloček, kterými lze pouze dochutit či obohatit hotový pokrm, přes instantní výrobky až po sušené části rostlin, jež povaříme a poté například zapékáme plněné nejrůznějšími nádivkami či je krájíme do salátů.

já úplně nejvíc doporučuju smíchat je s bílým jogurtem a kukuřicí. mňamka století Úžasný

Z deníku bulimičky

16. května 2012 v 12:29 | Mrs. Inspiration |  o ppp
Autor: Jana Sladká-Ševčíková
Jak to začalo
Víte, co je na bulimii nejhorší? Že vás naprosto ovládá. Můžete si stokrát sami říkat, že už to nikdy neuděláte, že je to odporné, že se vám to příčí. Nepomůže to. Druzí (až se jim přiznáte a svěříte) vám mohou radit, že se musíte změnit, najít si správné stravovací návyky, mít ráda sama sebe… Přijde záchvat a naráz zapomenete na všechno. Jako by všechna předsevzetí i dobře míněné rady zmizely, nedbáte na peníze, na špinavý záchod či koupelnu, kde právě zvracíte, necítíte zvratky a už v tom lítáte. Je vám to jedno. Zpočátku je to docela pohoda. Najíte se, vyzvracíte se a jde se dál. Stane se to jednou, dvakrát, desetkrát… Pak zjistíte, že se ukrýváte před okolím, stahujete se do soukromí - protože tam vás nikdo nevidí, jak se cpete a jak zvracíte. Přijdou různé fyzické projevy - máte odulé oči, nateklé slinné a lymfatické žlázy, opuchlé břicho, jste unavení, potíte se studeným potem. Po nějaké době však nastanou potíže ještě horší, psychické. Deprese, pocity viny, potíže se spánkem… Dostat se do takového stavu lze velice snadno, o to hůř se hledá cesta zpět.
Procitám. Jsou tři hodiny ráno. Všude je tma, manžel vedle mě v klidu oddychuje. Zase musím vstát a cosi mne ponouká bloudit nočním bytem. To cosi je hlad. To cosi je bulimie.
Co jsem vlastně večer jedla, že mne nenechala spát celou noc? Normální večeři, normální krajíček chleba, trochu másla, sýr, pár koleček salámu. Ano, vzpomínám si, měla jsem pak ještě hlad. Věděla jsem, že na mě bulimie znovu útočí. Ale myslela jsem si, že to zvládnu. Že už jsem překonala všechny nejhorší fáze. Ne, nepřekonala. Vezmu si tedy jen jogurt a kousek buchty. Ale ne, ne, ne … to přece nechci! Nechci se zase cpát, nechci být nešťastná ...

lekce snižování sebevědomí... do I care?

16. května 2012 v 12:10 | Mrs. Inspiration |  Jídelníčky
proč pořád nosíš takové upnuté oblečení? táta
měla by si nosit delší sukně!
pro svoje silné nohy si musíš koupit boty na klínku! máma
neurazíš se, když ti řeknu, že by se mi hrozně líbila nějaká holka s plochým bříškem? přítel

Já a urazit se? co blázníte! jenom mi tiše pláče srdce, protože si přijdu jako úplně to posledení na světě, co někoho zajímá. neformná obluda (snad ne těhotná). ještě do toho to mizerné počasí, fakt mám v poslední době docela depresi. a přitom jím teď docela dobře, žádné hrozné přejídání.nenávidím svoje velké přetékající břicho!!! všichni kolem jsou tak dokonalí až se mi z toho chce zvracet. a já mám jenom ty svoje obrovské kozy, které na mě trčí a visí a skáčou a všichni perverzní neudělaní chlapečci si nad nima oblizujou prsty. je mi z toho zle...

jídelníček 15.5.

jídlo:
sn 2 lívance, bílý jogurt
sv čokoládový croissant
ob zelňačka, kuřecí stehno s rýží, meruňkový kompot
v 2 plátky grahamové veky s Lučinou, 1/2 hermelínu
II. v miska zeleniny

pití:
voda, zelený čaj, Actimel, ovocný čaj

sport:
port de bras + posilování břicha

omlouvám se za pesimismus, snad bude zítra líp